# #

Dekkskift!


Fortsatt på sommerhjul?


Årets første fnugg falt bardust på oss og har du ennå ikke lagt om til vinterhjul er det på høy tid. Dersom du er av den sene sorten og planlegger et raskt og smertefritt dekkskift kan det være lurt å følge Sunn Rygg sine enkle råd om hvordan du kommer deg unna med helsa i behold. 

Det viktigste, som før all form for vigorøs fysisk aktivitet, er å varme opp skikkelig. Eier du en Fiat 500 holder det med et par minutter ”hode-skuldre-kne og tå”, men dersom dere er flere i familien og er avhengige av noe litt mer robust på veien anbefaler vi at du tar deg god tid til dette. Myk opp muskulaturen og få blodsirkulasjonen i gang.

 

Det neste du skal tenke på er løfteteknikk. Det er her du får betalt for slyngetreningen med full mobilisering av kjernemuskulaturen. Hold bukspennet, pass på at ryggen er rett og løft med sete- og lårmusklene. Fra arbeidslivet vet vi at tunge løft med vridning fort kan føre til akutte ryggsmerter. Vi anbefaler i så henseende at du utnytter hjulets tiltenkte egenskap til det fulle og ruller det foran hjulbrønnen til fordel for et ukontrollert løft. 

 

Tilslutt, dersom du ser nøye på illustrasjonen vil du legge merke til at motebildet er preget av lue med dusk, skjerf og marsjstøvler. ”Hot couture” med andre ord, i utrykkets rette forstand. Nonsjalant bekledning i form av slippers og en tynn pullover kan i minusgrader og på glatt underlag utfordre kraftig forkjølelse og i verste fall lårhalsbrudd. 

 

Vi vet nå at ryggplager er på verdenstoppen over sykdommer når det handler om påvirkning av folks hverdag, og i Norge er de samlede utgiftene for muskel- og skjelettplager 86 milliarder med ryggsmerter som en sterk bidragsyter. I utgangspunktet utfordrer ikke dekkskift dette regnskapet, men erfaringsmessig er denne tradisjonen i mange tilfeller bakgrunnen for et spontant besøk til en av Norges 600 kiropraktorer. Klart vi kan hjelpe dersom uhellet er et faktum, men tar du deg litt ekstra tid og følger anbefalingene fra fagfolk er sjansene små for at du ender på kiropraktorbenken.

 

 

 

Lykke til og kjør forsiktig.

 

Med vennlig hilsen

Sunn Rygg Kiropraktorklinikk